Doorgaan naar hoofdcontent

Wie bepaald nou hoe rijk ik ben?

Ja, ook ik krijg reclame in de brievenbus.
Tenslotte woon ik in Portugal, heb geen reguliere baan en leef ik voor de buitenwereld redelijk relaxt op het platteland. Deze week bestond de post uit Nederland uit een kaartje van een voormalige kennis die de relatie weer wat nieuw leven wilde inblazen en terloops hengelde naar een gratis vakantieadres voor de komende zomer. Naast dit kaartje ontving ik een glanzende enveloppe met een prachtige glossy brochure. Na mijn situatie te hebben ingeschat leek het de afzenders een goede zaak om mij te attenderen op de binnen hun bedrijf aanwezige “Wealth Managers”.

U hebt een aanzienlijk familievermogen, dat u zelf hebt opgebouwd of verder hebt ontwikkeld. Wilt u actief betrokken blijven bij de bescherming, overdracht of groei ervan? Dan verwacht u van uw bank dat die dit begrijpt en daarop inspeelt. Bij een vermogen vanaf 25 miljoen euro kunt u gebruik maken van de exclusieve diensten van het Wealth Management van onze bank.

25 Miljoen? Mijn hemel, dacht ik nog, eerst mijn bankrekening controleren of er iemand zo vriendelijk is geweest om me van deze rijkdom te voorzien. Maar helaas, geen anonieme weldoener en zeker geen bedrag met een aantal nullen op mijn rekening. Nu kan ik wel wat hulp gebruiken bij het beschermen van mijn rijkdom, en met de veronderstelling dat het genoemde bedrag een drukfout was, heb ik toch maar gereageerd. Via Skype belde ik een Nederlands 06-nummer en kreeg een Meneer Oomens aan de telefoon. Inderdaad, de Wealth Manager en zijn team stonden direct voor me klaar. Dat wil zeggen tot dat ik het bedrag, waarover ik beschik, kenbaar maakte. Ik probeerde nog uit te leggen dat ik héél rijk ben omdat ik gelukkig getrouwd ben, mijn gezondheid in orde is, tien maanden per jaar mijn ontbijt nuttig op een zonovergoten terras, en ik van die bevoorrechte vrijheid geniet. Met een minachtende groet werd het telefoongesprek afgesloten, mij achterlatend met de vraag wat ze bij de bank onder “rijk zijn” verstaan.

Discreet en accuraat stond er in de brochure.

U hebt te allen tijde een helder beeld van uw financiële positie, uw financiële risico’s en uw kansen. Kortom: structuur en overzicht, zodat u zich bezig kunt houden met zaken die ertoe doen.

Dus toch, ze zouden me kunnen helpen met overleven in deze moeilijke tijden. Echter is mijn financiële positie niet interessant, zijn mijn financiële risico’s van geen belang en mijn kansen waarschijnlijk miniem. Ik zou me zo graag bezighouden met de zaken die “er toe doen”, plezierig leven, tijd vrijmaken voor mijn vrienden en het beheer van mijn financiële beslommeringen overlaten aan de experts op het gebied van geld vergaren. Helaas…..

De 6e Credit Expo op 17 november in het Nieuwegein Business Center schijnt zeer succesvol te zijn verlopen. Meer dan 1250 credit management professionals hebben het jaarlijkse vakevenement bezocht. Ze hebben weer wat nieuwe termen verzonnen, onbegrijpelijke constructies bedacht, en voor het geval dat hun oplichtingpraktijken slagen als vast een afspraak gemaakt met hun persoonlijk Wealth Manager.

Reacties

  1. hahahaa mooie blog. Lijkt me apart om een brief te krijgen waar zo'n bedrag wordt genoemd.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Maar is het niet zo? Dat we allemaal van de zelfde zuustof, hetzelfde water en van deze ene aarde en zon genieten. Of er nu het getal 6 of 6000000 op het afschrift staat, er ook geen verschil als de dood toeslaat.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Passie voor Nederland

Een paar jaar geleden verliet ik Nederland, waarschijnlijk voor altijd, na de vele teleurstellingen die zich voordeden met plaatselijke overheden en de grote ambtelijke molen. Als kleine ondernemer mocht ik al weinig, werden allerlei wettelijke plichten onmogelijke obstakels en iedere kans op de vrijheid die ik nodig acht een illusie. In, toegegeven, een staat van teleurstelling en boosheid begon ik een weblog om mijn kijk op de lopende zaken uiteen te zetten. GenoegVanNederland ontsproot uit walging voor een oneerlijke overheid en de afgenomen rechten, kansen en toekomst van het individu. Genoeg van Nederland.....klinkt wat negatief misschien. Maar het is geen 'genoeg' hebben van de mensen, het landschap, het eten, vrienden, kennissen, familie enz. Het is de weerzin tegen een zogenaamd democratisch systeem, wat al jarenlang niet meer aan de omschrijving voldoet. Het is een weerzin tegen de verhoudingen, tussen de realiteit van de dagelijkse beslommeringen en de papieren waarhe...

Zondagse Boodschappen

Zomaar een zondag, in mijn huidige woonplaats te midden van de Portugese natuur. Meneer de Pastoor opent de deuren van de kerk en na enkele minuten is deze vol met katholieke dorpsgenoten. Na de dienst, loopt iedereen naar de overkant van het plein, waar de plaatselijke kroeg al een tijdje open is. Koffie met een likeurtje, het gesprek van de dag en dan naar huis. Na de lunch (die hier tussen 13 en 15 uur wordt genuttigd) stappen velen in de auto en gaan boodschappen doen bij één van de grote supermarkten in de omgeving. Ja, ondanks de overwegend conservatief katholieke instelling, zijn in Portugal de supermarkten, winkels en winkelcentra gewoon open op zondag. Met uitzondering van kerstdag (want een 2e kerstdag is hier niet aan de orde), nieuwjaarsdag en de “dag van de republiek” zijn de bedrijven hier zeven dagen per week in touw. De meesten iedere dag tot 21.00 uur, maar je moet er niet van opkijken dat een winkelcentrum zondagavond om 23.00 uur nog open is. Men respecteert de geloo...

“Je suis Charlie, tenzij extreem rechts het onderwerp is.”

Het zal bij menigeen de nodige herinneringen oproepen, de slogan "Je Suis Charlie", die kort na de terroristische aanslag in 2015, op het kantoor van het satirische tijdschrift Charlie Hebdo in Parijs als steun betuiging verspreid werd op de sociale media. Twee gewapende mannen vielen het kantoor binnen en doodden twaalf mensen, waaronder redacteuren en cartoonisten. De aanslag werd gepleegd als vergelding voor de publicatie van spotprenten over de islam en de profeet Mohammed. De slogan benadrukte het recht van iedereen om zich zonder angst uit te drukken, zelfs als dat kwetsende inhoud omvat. Het werd al snel een wereldwijde leus, een krachtig statement tegen censuur en extremisme.  Geert Wilders heeft in het verleden regelmatig van die 'cartoonwedstrijden' georganiseerd, zogenaamd voor de vrijheid van meningsuiting, maar gezien zijn onuitputtelijke haat verspreidingen ten aanzien van “niet westerse allochtonen” blijkt het vooral bedoeld om reacties uit te lokken va...