Doorgaan naar hoofdcontent

Henk Kamp in therapie

Henk Kamp (VVD) gaat proberen om zijn angst voor elk individu met een andere huidskleur of culturele afkomst te genezen door naar de Antillen te verhuizen. De Antillen kennen al lang een traditie van (zwarte) vrouwen aan de politieke top. Henk Kamp schuift daarbij aan. Vanuit zijn standplaats Kralendijk gaat de kersverse commissaris voor Bonaire, Sint Eustatius en Saba een rol spelen in de toekomst van de Nederlandse Antillen. Als rechterhand van de staatssecretaris voor Koninkrijkszaken Ank Bijleveld moet hij de komende jaren door de bomen heen het bos proberen te zien.
Zo bezien is de stationering van Henk Kamp op de Antillen goed voor de behandeling van zijn fobie.
Toch is er iets vreemds aan de hand: Henk Kamp is geen vrouw. Bij de onderhandelingen over de nieuwe staatkundige verhoudingen voor Nederland en de Antillen gaat nu en dan een vloek of verwensing over tafel, maar al met al bevinden de gesprekken tussen de oud-kolonisator en slavendrijvers met de Caribische landgenoten zich de laatste tijd in opmerkelijk rustig vaarwater.
De piratentaal van PVV-Kamerlid Hero Brinkman, die de eilanden op marktplaats.nl zei te willen zetten, lijkt alweer eeuwen geleden.

Emily de Jongh-Elhage, de premier van de Nederlandse Antillen zal samen met haar vicepremier en minister van financiën Ersilia de Lannooy moeten omgaan met een angstige Henk Kamp.Hij zal zijn fobie moeten overwinnen als hij in gesprek komt met de minister van onderwijs Omayra Leeflang of de Arubaanse minister Marisol Lopez-Tromp. Hoe moet de bange Henk zich gedragen als hij in discussie komt met de gedeputeerde Zita Jesus-Leito van Curaçao, Sarah Wescot-Williams, de feitelijk leider van Sint Maarten, of Maritza Siberie, de gedeputeerde van Bonaire. Verder zullen de druppels van zijn voorhoofd over z'n wangen stromen bij het aanzien van Nora Sneek-Gibbs van Sint Eustatius en Akilah Levensstone van de oppositie op Saba. Ook zal Ex-premier Suzy Camelia-Römer zwaarwegende adviezen opdringen en praat ex-premier Maria Liberia-Peters ook mee.

De totaal veertien (oud-)bestuurders uit alle delen van het Koninkrijk die samen de club van Sterke vrouwen vormen zullen Henkie onder handen nemen. Hij moet toch masochistische trekjes hebben om op deze manier van zijn fobie voor buitenlanders af te komen. Terecht komend in een cultuur van bij-vrouwen, onechte kinderen en slapen onder een palmboom tot de crisis voor bij is, zal voor de Hollandse Kamp een verademing kunnen betekenen. Misschien hoeft hij zijn angst daar niet te verdoezelen met racistische en stigmatiserende praatjes. Als Tweede Kamer lid kon hij zijn opmerkingen nog maken in de bankjes van een uitermate goed beveiligd gebouw. Op de Antillen zal de situatie wat anders zijn. Henk mag straks aanschuiven bij een vrouwelijke bestuurlijke elite, die het roer op de Antillen stevig in handen heeft. Vrouwen die er nier voor terug deinzen op hem in ademnood te brengen met hun sterke dijen. Mischien is het wel de juiste keuze op deze man daar naar toe te sturen. Het zal nog een aardige kluif voor hem worden om zich aan te passen, te intergreren, om het zomaar te noemen. De Antillen zijn nu éénmaal geen Nederland, en de normen en waarden verschillen nog al van zijn VVD standpunten over hoe de wereld er uit moet zien.

Als Kamerlid viel Kamp op door zijn rechtlijnige en strenge kijk op asielzaken en integratie en ontpopte hij zich tot een prominent VVD’er op de rechtervleugel. In Kamerdebatten pleitte hij vaak voor een harde aanpak van Antilliaanse jongeren die over de schreef gaan. Kamp vindt dat hun problemen op de Antillen zelf moeten worden opgelost. Hij pleitte ervoor laagopgeleide jongeren uit de Antillen en Aruba die zich in Nederland misdragen terug te sturen. Over de hoog opgeleide blanke criminelen had hij geen mening, die mochten de voormalige kolonieën gewoon blijven leegplukken.

In een nota van zijn hand, die te lezen is op de VVD site, somt hij alle buitenlanders in Nederland op.
"De stand van zaken nu is dat Nederland 16,4 miljoen inwoners telt, waarvan 3,2 miljoen van buitenlandse afkomst zijn. 1,75 miljoen van hen zijn afkomstig uit niet-westerse landen.
Het aandeel niet-westerse allochtonen zal volgens een voorzichtige schatting van het CBS groeien van 11 procent nu tot 16 procent (2,7 miljoen) in 2050. Let wel: dit betreft alleen de eerste en tweede generatie immigranten! De grootste niet-westerse landen van herkomst zijn Turkije (380.000), Suriname (330.000), Marokko (330.000), Antillen (130.000), China (65.000), Irak (45.000), Afghanistan (40.000), Iran (30.000), Kaapverdië (20.000) en Somalië (20.000).
Opmerkelijk is de recente groei van het aantal Oost-Europeanen. Zo zijn 45.000 inwoners van ons land uit de voormalige Sovjet Unie afkomstig en een even groot aantal uit Polen. Terwijl honderdduizenden niet-westerse allochtonen met een uitkering aan de kant staan, vervullen Oost-Europeanen de vacatures voor laag-opgeleiden!"

Volgens Kamp is het beleid in het verleden dus helemaal verkeerd geweest. "Vastgesteld kan worden dat onverantwoord veel kansarme immigranten uit niet-westerse landen in Nederland zijn toegelaten.
Zij kregen verblijfsvergunningen die – zeker de facto – niet tijdelijk of voorwaardelijk waren. Er waren ruime mogelijkheden om verwanten en partners naar Nederland te halen. Aan de immigranten werden geen harde integratie-eisen gesteld. Werken was niet nodig. Voor iedereen was een goede woning, gezondheidszorg, onderwijs voor de kinderen en een goede oudedagsvoorziening (AOW en verzorgingshuis) gegarandeerd. Helaas kan deze passage met een enkele kanttekening ook in de tegenwoordige tijd worden gezet."

Het conservatief liberalisme waar hij zo'n grote aanhanger van is, heeft z'n oorsprong in het land van de onbeperkte mogelijkheden. Het "land" Amerika, waar 98% van de bevolking emigrant is, en de laatste 2% inheemse bevolking in kampen zit opgesloten. Henk schijnt te vergeten dat de bevolking van de Antillen voor 100% uit emigranten bestaat. Sommige komen uit de Lage landen en het over grote deel is door de Nederlanders geïmporteerd uit donker Afrika.

Volgens Kamp gaat het in Nederland met een aanzienlijk deel van de immigranten uit niet-westerse landen slecht en zetten de problemen zetten zich voort bij de tweede en derde generatie.
Culturele verschillen, een laag opleidingsniveau en onvoldoende taalbeheersing maken de uitgangspositie ongunstig. Hij vergeet er bij te vermelden dat het grootste probleem de term "Immigrant" is. Iemand die in Nederland wordt geboren is geen immigrant. Er is dus géén probleem met tweede of derde generatie immigranten; er is een probleem met jeugdige Nederlanders!

Volgens Kamp zijn er veel kinderen die opgroeien in probleemgezinnen, in een omgeving waarin werkloosheid en criminaliteit gewoon zijn, die op school en op straat onvoldoende gecontroleerd en gecorrigeerd worden, en dus een grote kans hebben om werkloos en crimineel te worden en te blijven.
De drempel is laag. Zoals gesteld heeft werkloos-zijn in de regel geen negatieve inkomenseffecten, volgens de naïeve Henk. Henk is zeker nog nooit werkeloos geweest, en heeft zeker niet het inlevingsvermogen hoe het is om met een paar honderd euro per maand te moeten rond komen.
In zijn wereld wordt gepleit voor belastingvermindering voor mensen die miljoenen verdienen, en voor wie de basis ziektekosten verzekering goedkoper is dan een maaltijd.

De Antillen, eilanden onder Nederlandse vlag, aan de andere kant van de aardbol. Ooit ontsproten uit de Hollandse mentaliteit van geld verdienen met inzet van zwarte gestaltes, die destijds niet als 'mens' werden gezien. Europa, een gebied op de wereld waar de 'Christelijke' normen en waarden sinds een paar honderd jaar hoogtij vieren. Die normen en waarden resulteerden in rooftochten over de hele wereld, slavernij en kolonisatie. Kamp is zo bang voor de islam, die in een niet al te ver verleden gewoon nog deel uitmaakte van de zuid Europese cultuur. Hier in Portugal en Spanje worden we daar dagelijks aan herinnert. Kathedralen met Katholieke en Moorse ormanenten en geschriften, gebroederlijk verweven in een bouwstijl uit een tijd dat daarover geen problemen werden gemaakt.
Natuurlijk is het goed dat Henk Kamp zijn fobie gaat proberen te overkomen op de Antillen.
We zullen zien of hij, dat wat hij vraagt van de immigranten in Nederland, zich zelf kan aanpassen op de Antillen. Misschien is hij inderdaad instaat om zijn rechts-Nederlandse normen en waarden te vergeten, en de gebruiken van zijn toekomstige woonomgeving kan aanleren en omarmen.
Het kan tenslotte niet alleen van één kant komen. Wat je van een ander verlangt, zul je zelf moeten in den vreemde moeten aanvaarden.

Wilders en Rita zijn er volgens de VVD’er Henk Kamp met het authentieke gedachtegoed ten aanzien van het buitenlandervraagstuk vandoor gegaan. "Ik probeer hét gewoon terug te halen." Is Henk Kamp tentstelligste van mening in de media. Het is niet slecht voor de Nederlandse democratie als een persoon als Henk Kamp de Tweede Kamer verlaat. We wachten nog op Wilders, Verdonk en Hero Brinkman om zijn voorbeeld te volgen. Of we blij moeten zijn met zijn opvolger Ton Elias, de communicatie-adviseur die na de verkiezingen net buiten de boot viel, is maar de vraag.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Passie voor Nederland

Een paar jaar geleden verliet ik Nederland, waarschijnlijk voor altijd, na de vele teleurstellingen die zich voordeden met plaatselijke overheden en de grote ambtelijke molen. Als kleine ondernemer mocht ik al weinig, werden allerlei wettelijke plichten onmogelijke obstakels en iedere kans op de vrijheid die ik nodig acht een illusie. In, toegegeven, een staat van teleurstelling en boosheid begon ik een weblog om mijn kijk op de lopende zaken uiteen te zetten. GenoegVanNederland ontsproot uit walging voor een oneerlijke overheid en de afgenomen rechten, kansen en toekomst van het individu. Genoeg van Nederland.....klinkt wat negatief misschien. Maar het is geen 'genoeg' hebben van de mensen, het landschap, het eten, vrienden, kennissen, familie enz. Het is de weerzin tegen een zogenaamd democratisch systeem, wat al jarenlang niet meer aan de omschrijving voldoet. Het is een weerzin tegen de verhoudingen, tussen de realiteit van de dagelijkse beslommeringen en de papieren waarhe

Een groen gezin versus Femke’s opvattingen.

CO2 is de norm waartegen alles wordt gespiegeld. In dit moment van de culturele geschiedenis, waar in alle onderwerpen van gesprek aan elkaar worden gekoppeld door een overkoepelend thema, bereikt de emancipatie van de mens z’n hoogtepunt. Het is nog maar een paar jaar geleden dat, geitenwolsokken dragende, milieu bewuste lieden als onaangepast en alternatief werden bestempeld. Diverse “onbegrepen” individualisten emigreerden naar het platteland en, bij gebrek aan mogelijkheden, naar andere plaatsen op de wereld. Met een eigen biologische moestuin, zonne-energie, aardwarmte, kleinvee en in de ideologische setting zelfs compleet self-supporting bouwden ze een levenswijze, die door het gros werd omschreven als “idiotologie”. Maar nu kwam de “crisis”. Al jarenlang werden de kosten van gas, elektriciteit, olie en dagelijkse boodschappen steeds hoger, mede door allerlei belasting technische regeltjes en onderwaardering van de zo beminde Nederlandse gulden. Geld wordt steeds schaarser en pri

Zondagse Boodschappen

Zomaar een zondag, in mijn huidige woonplaats te midden van de Portugese natuur. Meneer de Pastoor opent de deuren van de kerk en na enkele minuten is deze vol met katholieke dorpsgenoten. Na de dienst, loopt iedereen naar de overkant van het plein, waar de plaatselijke kroeg al een tijdje open is. Koffie met een likeurtje, het gesprek van de dag en dan naar huis. Na de lunch (die hier tussen 13 en 15 uur wordt genuttigd) stappen velen in de auto en gaan boodschappen doen bij één van de grote supermarkten in de omgeving. Ja, ondanks de overwegend conservatief katholieke instelling, zijn in Portugal de supermarkten, winkels en winkelcentra gewoon open op zondag. Met uitzondering van kerstdag (want een 2e kerstdag is hier niet aan de orde), nieuwjaarsdag en de “dag van de republiek” zijn de bedrijven hier zeven dagen per week in touw. De meesten iedere dag tot 21.00 uur, maar je moet er niet van opkijken dat een winkelcentrum zondagavond om 23.00 uur nog open is. Men respecteert de geloo