Doorgaan naar hoofdcontent

Defensie Taken Thuis

In de Tweede Kamer is er dus ophef ontstaan over het bericht dat Nederlandse militairen ruim tweehonderd Korans hebben geschonken aan het Afghaanse leger. Kapitein Jan van de Taks Force Uruzgan droeg de 'keurig verpakte' Arabische uitgave van het boek maandag 'zorgvuldig over' op het Afghaanse legerkamp. De religieuze officier die het boek in ontvangst nam, toonde zich volgens Defensie dankbaar voor het gebaar en beloofde dat een groot deel van de boeken aan Afghaanse militairen op de vele buitenposten zullen worden verstrekt. De boeken worden onder meer gebruikt tijdens de wekelijkse godsdienstlessen in het kamp van het Afghaanse leger.

Geert Wilders eist in Kamervragen dat Van Middelkoop 'onmiddellijk' een eind maakt aan 'deze beschamende vorm van islampropaganda'. Natuurlijk, als hij het woord islam of Koran hoort, breken direct z'n hoefijzers bij het stormend galopperen richting spoeddebat. De witte schimmel trekt zijn wagen vol met andere pipo's en mammelou's over de veluwse zandwegen. Langs het tuinpad van hun vaderen stonden de orthodox-protestantse SGP’ers te liften en vinden het 'onbegrijpelijk en ongelukkig' dat Defensie korans uitdeelt in Uruzgan. Kamerlid Kees van der Staaij vindt het 'extra schrijnend' dat het van christenen in het land niet eens wordt geduld om een bijbel te bezitten. "De Nederlandse inzet in Afghanistan zou juist gericht moeten zijn op het verbeteren van de geloofsvrijheid zodat het mogelijk wordt om de goede boodschap van de Bijbel te verspreiden", aldus Van der Staaij.
De goede boodschap van de Bijbel....waarin hij leest dat God eerst de man heeft geschapen, en pas daarna - uit diens rib - de vrouw. Deze volgorde zou een bepaalde taakverdeling met zich meebrengen. De partij had daarom sinds 1996 in de statuten staan dat alleen mannen volwaardig lid mochten worden. Vrouwen mochten wel buitengewoon lid worden. Maar dat betekende dat zij binnen de partij geen stemrecht hadden en dus geen invloed konden uitoefenen, bijvoorbeeld op de keuze van SGP kandidaten voor publieke ambten.
De partij verzet zich niet langer tegen deelname van vrouwen aan privaatrechtelijke organisaties, zoals verenigingen of een politieke partij. Het bekleden van publieke ambten blijft volgens de SGP een roeping die uitsluitend voor mannen is weggelegd. Miljoenen Bijbels worden door zendelingen over de wereld verspreidt. Die arme zwarte ongelovige mensen in Afrika en Azië moeten toch leren van de SGP bijbel, dat de vrouw toch echt ondergeschikt is aan de man.Met die boodschap wordt de wereld een stuk beter! 200 Koran's geven aan mensen die al niet meer bekeerd hoeven worden is een groot gevaar!

Bijna 20% van de Nederlandse vrouwen is bereid haar stemrecht op te geven om er 10 jaar jonger uit te zien. Dit blijkt uit een onderzoek van Nivea dat onder ruim 750 vrouwen tussen de 45 en 60 jaar werd uitgevoerd. Om er achter te komen hoe belangrijk een gezonde en jong uitziende huid is voor de Nederlandse vrouw, ondervroeg Nivea ruim 750 vrouwen tussen de 45 en 60 jaar. Vandaar dat al die vrouwen in Staphorst er zo jong, vitaal en zelfverzekerd uitzien.

Als de vrouwen gevraagd wordt, wat ze zeker niet willen opgeven om er 10 jaar jonger uit te zien, antwoorden de meeste vrouwen ‘Mijn relatie’ (ruim 65%). Ze hebben hun man tenslotte nodig, althans in Staphorst, want vrouwen mogen volwaardig lid worden van de SGP, maar ze mogen de partij niet vertegenwoordigen in de Tweede Kamer of gemeenteraad. Vanachter hun aanrecht en met hun emmertje sop in de aanslag tonen ze hun zelfstandigheid en onafhankelijkheid. Als er geen mannen zouden zijn, wie zou ze dan vertellen hoe ze zich moeten gedragen, wie zou de boodschappen betalen, wie zou het vlees snijden en uit de bijbel voorlezen? Wie zou er dan voor ze moeten stemmen? Het Nederlandse leger zou er beter aandoen, om in deze oorlogstijd weer pamfletten vanuit vliegtuigen te strooien. Niet perse met Koran teksten, maar in ieder geval met de aankondiging dat man en vrouw gelijk zijn volgens onze grondwet.

Reacties

  1. Ik vind het zelf ook een vreemde actie. Uiteindelijk draait alles om de intentie. Dus vanwaar die schenking?

    Misschien om de taliban een lesje te leren: sla dat boek eens open, waar staat dat jullie je zo belachelijk moeten gedragen?

    Dat de sgp zo reageert kan alleen maar verklaard worden uit historische onbesef en of doodgewone arrogantie.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Toch heeft de SGP wel een beetje gelijk met vrouwen buiten de politiek houden, kijk naar illustere figuren als Mariette, Guusje, Kramer, Verhoeven, Maay Weggen, de lijst is te lang om hier op te schrijven.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Nog maar zéér de vraag of ze in Afghanistan die koran kunnen lezen. In Pakistan in ieder geval niet. De koran uit Saudie-Arabië is in een voor hen vreemde taal geschreven. Ik weet dit omdat ik een tijdje in het Londense Upton Park heb gewoond. Een gebied met een zeer hoge Moslimconcentratie (allemaal vriendelijke mensen hoor, daar niet van). Er waren diverse winkels met Islam hebbedingetjes, boeken, tijdschriften en bijpassende kledij. Die grote spiegelschilderijen met taferelen en teksten uit Mecca kon daar NIEMAND lezen, het winkelpersoneel ook niet. Ik kocht daar van die bruin-beige overhemden met zo'n rond kraagje. Die hebben me waarschijnlijk meermaals het leven gered als ik laat met de DistrictLine metro dwars door het hele East-End moest.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ziekvanpolitiek, ik denk dat je compleet aan de essentie van dit probleem voorbij gaat. Hersenspoeling van vrouwen door media die vooral geregeerd wordt door mannen die vooral macht hebben in het bedrijfsleven wiens giftentakels de politiek beinvloede...... Positieve emancipatie als pleister-op-de-vleeswond, mens, redeneer eens een beetje! HET IS EEN SYSTEEM. En Erik Amsterdam, over wie heb je het eigenlijk? De schrijver van dit artikel raakt een heel relevant punt! [hoewel ik eniog scepsisme hanteer naar dat nivea-onderzoek en het zal googlen, maar het idee alleen al benauwd me!] Als je te dom bent om mee te denken en je op je ballenrecht te beroepen, ga dan met deze zitten te spelen aub. Okbedanktdag.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Een kleurrijke veer in je reet steken

De derde dag alweer in 2017. Gisteren zou je nog kunnen beschouwen als een aarzelend koude start, maar vandaag is het weer gewoon “business as usual”.  Een groot gedeelte van alle geschenken en presentjes van de afgelopen periode liggen liefdeloos, en al weer vergeten, in een hoek, een ander gedeelte al kapot in de vuilnisemmer. Volgens de normen van een autohandelaar is de waarde van het nieuwe jaar al met tientallen procenten gedaald, nee, nieuw duurt slechts maar een dag. Terwijl steeds meer economen moeten bekennen dat een alternatief sociaal en financieel beleid, zoals dat in Portugal ten uitvoer wordt gebracht, helemaal geen verdoemenis tot gevolg heeft, alternatieve energie helemaal geen utopische optie blijkt maar een reële mogelijkheid en allerlei artsen en andere deskundigen tot de conclusie komen dat het verhogen van de pensioenleeftijd achteraf veel meer nadelen dan voordelen heeft, steken, bij gebrek aan applaus, rechtse politici zichzelf dan maar een kleurrijke veer in

Een keet vol losseflodders, een beurs vol verantwoordelijkheid

Vijftien is hij, Maurice. In de regen van een gure februari dag wacht hij ongeduldig in de auto op zijn vriend Barry. De verlaagde Opel Astra is weliswaar een oud karretje, maar de drieduizend euro dure radio-installatie zorgt voor een heerlijke dreun. De afkeurende blikken van de voorbijgangers, op het parkeerterrein van de plaatselijke supermarkt, laten hem koud. De gedachte aan slimme plan om zijn vriend een kratje bier te laten kopen maakt hem alleen maar stoerder. Het feit dat hij nu niet in de schoolbanken zit, maar op de bijrijderstoel van deze gave wagen, getuigt van een zelfverzekerde volwassenheid. Zestig is hij, Ahmed. Onder een parasol, geniet hij van het zeezicht in de heerlijke februari zon. De Bentley, waarmee hij van het vliegveld werd gehaald, staat keurig in de bewaakte parkeergarage. Met een glanzende grijns op zijn gezicht nipt hij van zijn thee, leest een krant en straalt een zelfverzekerdheid uit, waaraan de Nederlandse Maurice een voorbeeld zou kunnen nemen. Het

Dualisme in een dwangbuis

“In de tweede kamer gaat alles sneller”, zei ze met een lach. Nog maar net verkozen tot de beste Europarlementariër van 2010 en sinds de laatste verkiezingen plaatsnemend in de fractie van de VVD, komt het - klaarblijkelijk aangeboren - dualistische karakter haar in de weg te zitten. Als minister Bolleboos een contract tekent met de Amerikanen, moet ze helaas achteraf vragen stellen. Misschien gaat het in Den Haag allemaal te snel. “Ik ben er om de regering te controleren” twitterde ze als antwoord op een vraag daarover door ondergetekende. Haar ex-Europa collega Sophie stelde vast dat het toch echt een VVD minister is, die schijnbaar zonder overleg met zijn eigen partij, deze actie had ondernomen. Zal ze zich staande houden in de slangenkuil van het Haagse, dat vastbijtende, in Bodengraven opgegroeide sterke individuutje. In het Europese Parlement was ze een opvallende verschijning, samen met Sophie in ’t Veld vechtend voor onze privacy. Jammer voor D66 dat ze gekozen heeft voor de VV